söndag 16 september 2012

Rumpa på rymmen och Fab Mamas Blogevent

Det är ju ingen nyhet direkt att kroppen och hyn ändras med åren, och kanske även med barnafödslarna. Är det inte så att cellerna förnyas och byts ut hela tiden? Då borde man ju kunna se sådär snygg och ung ut för jämnan ju, fast att ljusen på tårtan bara blir fler och fler. Eller? Låter logiskt tycker jag. Drömma går ju...

Konstigt känns det när man både känner sig och går och tror att man ser ut på ett visst sett, och sedan när man råkar titta i en spegel eller fastnar på bild så ser man att man är grundlurad, blåst på konfekten, att man har missuppfattat allt. Eller är det så att spegeln ljuger och kameran inte gör en rättvis? Vad vet jag, och inte är det lönt att fråga någon heller för dom skulle bara säga det dom tror man vill höra, för att vara snälla. Inte fan skulle någon säga... Ja, Petra du har gått ner dig regält, sorry men det finns inget du kan göra mer än att låta kniven göra sitt. Eller möjligtvis acceptera.

Ok, allting blir lite lösare och slappare och rynkigare med åren. Men vad faaan hände med häcken? Den bara försvann. Spårlöst borta. Utan att säga nåt, utan att förvarna. Jag kanske kan höra av mig till efterlyst... Min syster som har både bröst, midja OCH rumpa brukar säga att det är bara att träna rumpan lite genom att gå runt och spänna den lite grann...Visst, Sure baby!!! Armar och ben har jag alltid kunnat träna upp snabbt och lätt men rumpan... den fortsätter att lysa med sin frånvaro. Om jag skall vara riktigt ärlig (och det är jag ju alltid) så tror jag att rumpan har flyttat utan att skicka mig en adressändring. Rymt med andra ord. Varför jag tror det? Jo, numera så har jag betydligt fler cm:rar runt magen än innan. Det är ungefär samma storlek på magen som det borde vara där bak. Baken tröttnade på allt skitsnack och flyttade fram.

Om en månad, den 13-14 okt är det dags för nästa stora event. Nämnligen Fab Mamas Blogevent på vackra och lyxiga Hällsnäs utanför Göteborg. Och till mitt dilemma: Klädkoden är självklart då en tjusig klänning. Saaataaan känner jag spontant då. Alltså fantisera själva. Inga bröst och rumpan på fel ställe i en snygg tajt klänning. Näää, tänkte väl det. Funkar helt enkelt inte.
Tittar i min garderob och undrar förvånat om det är hustomten som i smyg bytt ut alla mina snygga party kläder/klänningar mot alla bekväma vuxen/småbarns mamma kläder. När hände detta, han måste ha varit jävligt skicklig och bytt ut lite i taget för jag har då inte märkt nåt förrän nu. Och likadant när det gäller alla snygga pjucks, spårlöst borta dom också.
Hittar ju aldrig nåt jag gillar heller när jag går ut för att leta i affärerna. Skall bli spännande det här.

4 kommentarer:

 1. Hihihi kunde inte ha skrivit det bättre själv :) Underbart inlägg!!

  Kram och ses om en månad!

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni får en trevlig helg :) man får ta det med att kroppen inte alltid följer med ;) syrran min verkar inte alls ha problem men sedan har hon aldrig haft en vikt som pendlar som jag haft ;) kramps dig

  SvaraRadera
 3. Tack, jag tror vi får det jätte trevligt. Och visst är det orättvist när man börjar jämföra kroppar.
  Kramiz

  SvaraRadera