onsdag 31 oktober 2012

Höstlov och Djurinvasion

Höstlov som det är så skall man ju då försöka roa barnen med lite annorlunda saker som kanske inte händer varje dag. Så en dag hade min syster genom en vän ordnat så vi, Emilia, Sebastian, kusin Fanny och jag fick göra ett studiebesök på Skogsgläntans hunddagis som också är en daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättningar. 

På vägen dit i höjd med Hjälbo satt det en stor Örn eller en Falk, en rovfågel var det iallafall (är inte så haj på vad som är vad) på en gren precis vid vägkanten. Det var mäktigt att se den på så nära håll. Sedan åkte vi såklart fel och hamnade på Bergums fritidslantgård som är en annan daglig verksamhet. Det var ju inte helt fel att upptäcka detta ställe då man är välkommen som besökare och de även tar emot grupper eller skolklasser med övernattning för en billig peng. Vi kommer absolut göra ett besök på våren då alla deras djur har fått tillökning.

Det här med att besöka ett hunddagis var en stor önskan från Emilia och Fanny. Vi fick vara med under ca 1,5 timmar vilket då bestod i att ta en långpromenad med hundarna. 

Barnen turades om att hålla i hunden Vildas koppel. Vilda är en Engelsk Bulldog, sååå söööt! Det fanns nämligen dagen till ära inte hundar så alla kunde hålla var sin. Dom var nöjda ändå. Hundarna får gå i en speciell ordning på led för att kunna hålla sams och ibland blir det  bajs och kiss stopp och resten av gänget får glatt stå och vänta.
Skönt att ta en promenad och få lite frisk luft med barnen, trots lite tjat om "ont i fötter" och "när är vi framme". Under promenaden fick Emilia syn på en äcklig stor stackars platt och överkörd padda som jag nästan höll på att trampa på. ÄCKLIGT, jag vet men kunde inte låta bli :). Rena rama djurinvasionen idag med tamt, vilt och överkört. Ett bra och kul äventyr för barnen.
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar