torsdag 4 oktober 2012

Döden

Tänker inte ni också på döden ibland? Jag kan ibland ha tusen olika frågor runt omkring döden, som jag dessvärre antagligen aldrig kommer få några svar på. 
Vad är döden och vad innebär den? Vad händer när en människa dör? Känner man att man dör? Vad händer efter döden? Slocknar man bara och thats it? Eller lämnar själen sin jordkropp och drar vidare på nya äventyr? Hamnar man antingen i himlen eller i helvetet? Vad är himlen? Vad är helvetet? Kan själen fastna här, som de mediala hävdar när de tar sig an spökerier? Kan man som död komma tillbaka för att titta till de sina eller kanske leva lite rövare? Om det finns något efter döden, varför kan vi inte få bättre bevis för det då? 

Folks nära döden upplevelse - NDU är för mig inte ett bevis, men kan vara det... Är det en skymt av andra sidan eller som forskarna säger, att det är hjärnan som spelar oss ett spratt pga syrebrist? 
En NDU kännetäcknas av: 
1. OBE - Utomkroppsliga upplevelser då man kan se sig själv.
2. Tunnel eller skyddande passage av energi som man kan färdas i.
3. Ljuset i eller i slutet av tunneln och den ovillkorliga kärleken.
4. Varelserna  - Känner en närvaro och man kan skymta gestaler eller nära och kära.
5. Återblickarna - Livet passerar revy.
6. Valet - Återvända eller ej.

Anledningen till att jag just nu funderar lite extra på döden är att det har skett några dödsfall i  familjen/släkten inom en relativt kort period. Och om jag tittar tillbaka i tiden har det skett rätt många dödsfall i min närhet. (Låter ju lite läskigt men jag lovar att det beror inte på mig ;)) Dessutom har vi precis fått veta att min gamla fina pappa har lungcancer.

Jag tycker det verkar som om dödsfallen kommer i "klunga/gruppvis" under en viss tidsperiod". Förstår ni vad jag menar och tycker ni likadant? 

Ex:
1. Mormor, morfar och morbror dog under en tidsperiod av ca 2 år när jag var liten.
2. 2 av mammas karlar dog under en tidsperiod av ca 3 år.
3. 2 av mina kompisar som också var mina klasskompisar dog i bilolyckor.
4. 2 av syrrans karlar dog.
5. På min sons skola dog 1 rektor, 2 fröknar och 3 föräldrar under en tidsperiod av ca 2 år.
6. Under det senaste året har min bror och min faster båda från L.A dött.

Har sökt information om detta, att dödsfallen inte kommer ensamma. Men kan inte hitta nåt så det kanske bara är tillfälligheter, men skumt är det iallafall.

När jag har träffat medium så har jag fått "kontakt" en gång. Beskrivningen av min killkompis var så bra med utseende och ålder vid dödsfallet, och hans budskap till mig var så träffande så det var läskigt. Men jag vet ändå inte om jag tror på sådant här. Vill ha mer bevis.

Min pappa brukar säga att när han dör skall han komma tillbaka och kittla mig under foten eller under armen. Skulle detta nu ske när den dagen är kommen skulle jag nog skita på mig. Men å andra sidan skulle jag också bli rejält besviken om det inte kom något tecken från honom.

3 kommentarer:

  1. Jag har hört att dödsfall kommer tre och tre och under en 2 eller 3årsperiod, har för mig att det var 3 dödsfall på 3 år. Sen behöver t.ex. inte du känna alla de tre. Men de tre har någon koppling till varandra...

    SvaraRadera
  2. Då fanns det någon sanning i det hela iallafall då :)

    SvaraRadera
  3. Jodå, de kommer klumpvis. För två år sedan hade vi tre dödsfall på sex dagar och nu har vi haft tre dödsfall på mindre än ett år. Inte kul... många funderingar blire...

    SvaraRadera