torsdag 12 juni 2014

Andas..........Grattis Sötnos

Tänk att för fem år sedan vaknade jag med födslovärkar. Dom fick jag tränga bort så gott jag kunde, för jag skulle baka en jordgubbstårta till klassen då det var Sebastians första skolavslutning. Jag kunde ju inte missa när han skulle gå ur klass 1.

Sebastians och före detta Emilias skola har alltid stora fina avslutningar. Man samlas i "Hallen" som är gympasalen. Där hålls det tal av Rektorn, kören sjunger fina och roliga sånger, allsång med elever och föräldrar och sist men inte minst så delar lärarna ut en specialtryckt t-shirt + att dom sjunger/uppträder med en omgjord känd låt för sina avgångsklasser. Detta är väldigt roligt och blir ett fint minne för alla barnen. Bäst är när hela Hallens tak nästan lyfter av den underbara sången som sjungs på varje avslutning, Lasse Berghagens låt "En kväll i juni". Då kan jag lova att alla hår på kroppen står rakt ut.

Jag bakade tårtan, satt med i Hallen vilket inte var jätte lätt då det kändes som jag skulle föda vilken minut som helst, vaggade med till klassrummet för tårta, kaffe och sista avslutnings delen. Tillslut sa en förälder att nu räcker det, nu kör jag hem dig för du skall ju föda när som helst. Fyra timmar senare föddes min hårfagra Amanda. GRATTIS PÅ DIN 5-ÅRS DAG!

2 kommentarer: