onsdag 13 mars 2013

Kaosartad sjukstuga

Här har det varit kaos på hög nivå. Lillfisen Julia blev dålig torsdag eftermiddag. Fick sedan falsk krupp under natten. På fredag morgon åkte jag med henne till doktorn, men när vi kom dit var alla symtom som bort flugna. 
Sedan fortsatte det med feber, hosta och förkylning. Även jag blev sjuk på fredagen. Förutom sjuksymtomen började hon med arga skrik. Man fick inte ta henne och sätta henne i knät, i soffan, på en stol eller i sängen. Hon bara skrek och vägrade allt. Åt inte och drack endast lite vatten. Enda gången hon kanske var tyst och nöjd var de stunder man orkade gå runt och bära henne i famnen. Verkade ändå inte som om hon hade ont någonstans och att det var därför hon grät hysteriskt. 
Under tiden insjuknade Emilia och Amanda också. Efter fyra dagar med hysteriskt skrik åkte vi till Östra barnakuten men då gick det som förra gången. Vi satt säkert där en timme men hon var lugn och snäll hela tiden och alla symtom var som bortblåsta. Därav kunde dom inte prioritera oss och väntetiden skulle därför vara över fem timmar. Vi valde då att åka hem igen. PUST och PUST igen! Inte helt enkelt att ta hand om tre sjuklingar plus mig själv som knappt orkar stå på benen. Och dessutom stå ut med de otröstliga skriken från morgon till kväll. Igår tisdag började skriken avta periodvis under dagen och hon fick även i sig lite mat. Hon somnade dock skrikandes och utmattad på mattan under borden vid soffan. Vi fick inte röra henne så länge hon var vaken men kunde flytta över henne i sängen när hon hade sovit en stund. Och idag har hon hitintills varit lugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar