onsdag 20 mars 2013

Kanske en familjemedlem till?

Emilia vill så gärna ha en hund. Trots att hon har en hemma hos sin pappa. Den känns inte som hennes säger hon. Hon har varit helt djurtokig ända sedan hon var liten. Att skaffa hund är ju ett ganska stort steg att ta och dessutom kostar de en massa pengar också. 

Jag fick själv en hund när jag var 11 år. En svart Amerikansk cocker spaniel som fick heta Killen. Ni kan ju tänka er att med det namnet och en lös "icke jätte bra lydande hund" kunde det uppstå vissa pinsamheter. När man ropade allt vad man kunde " Killen kom hit" och killen som gick lite längre fram vänder sig om och undrar vad det är frågan om. Killen gav såklart en massa kärlek men också mycket besvär. Så här ser rasen ut.


Jag måste erkänna att efter Emilias eviga prat om en hund så har jag blivit lite sugen på att skaffa en jag med. Vi båda har ju såklart kollat hundraser på nätet och diskuterat vilken ras vi kan tänka oss ifall vi nu skulle skaffa hund. Och vi är ju så överens det bara går att vara. 
Här är vår hund lista utan inbördes ordning:

En Pomeranian, höjd ca 23-30 cm, vikt ca 2-3 kg. Samma ras som den söta hunden Boo. Klicka på namnet för att komma till hans Fb sida.

Sedan en liten Chihuahua, höjd ca 15-20 cm, vikt ca 1,8-2,7 kg. Finns korthårig och långhårig.


Och sist men inte minst en Malteser, ca 25-30 cm, 3-4 kg. Kan se väldigt olika ut beroende på om den är klippt eller långhårig. Maria Montazami och Mindy har förövrigt sådana hundar.

Ibland skall man ju ha tur...eller hur? Det råkar sig så att sambons arbetskompis "E" har en Malteser som heter Bamse. "E" letar ofta efter hundvakt då hon är ensamstående med hund och jobbar heltid. Dessutom reser hon till Grekland titt som tätt. 

"E" blev jätte glad när jag frågade om vi fick prova att vara hundvakt åt Bamse. Hon frågade direkt om vi ville ha delad vårdnad. Men där får vi nog lugna oss lite i lyckan och känna på detta med hunden först. Han skall ju trivas med oss och alla barnen med. Och så måste jag nog bearbeta sambon lite mer först innan han går med på att få en hund om halsen. Men tänk om allt går bra och vi trivs med honom och han trivs med oss, vilket perfekt erbjudande och vilket perfekt alternativ till att skaffa egen hund. Nästa vecka skall vi träffa Bamse för första gången och bekanta oss med varandra och jag skriver mer om hur det gick då.

3 kommentarer:

  1. Yeeeey tack mamma du är bäst :) //emilia, sebastian

    SvaraRadera
  2. Jätte bra inlägg du gör, och fin blogg! Haft en bra dag idag?
    www.siljeee.blogg.se

    SvaraRadera