torsdag 17 januari 2013

Att komma ut ur garderoben

Jag läste ett inlägg där ett flertal väldigt framgångsrika pokerspelare kommit ut ur garderoben och tänkte därmed att det måste vara en svår tid man går igenom när man ännu inte vet vart man står, när man fortfarande håller på att ta reda på sin sexuella läggning.

Är man då ung med dessa funderingar kan det nog vara extra jobbigt. Som om man inte har nog med problem ändå. Man skall finna sig själv i så många andra avseenden. En del bara vet, och har vetat så länge dom kan komma ihåg. Kanske känner dom det som om de är födda i fel sorts kropp, fel kön.

Är man redan vuxen och får dessa funderingar eller man kanske alltid har haft dem men inte gjort något av dem, bara slagit undan tankarna. Då är det såklart också jobbigt, fast kanske på ett annat sätt. Man kanske har en egen familj att ta hänsyn till, som kanske riskerar att splittras. 

Jag kan tänka mig att man kan känna skam och rädsla. Man är säkerligen rädd för att inte bli accepterad av sin familj, sin släkt, sina vänner, på sitt arbete. Ja, av alla andra också såklart. Man kanske bor i ett land där det är totalt förbjudet. Vare sig var, när och hur man kommer ut ur garderoben så lär man säkerligen stöta på en hel del problem i form av andra människor som är emot andra sexuella läggningar. Det kan därmed uppstå problem som att man inte kan visa sin kärlek öppet överallt och att man hela tiden måste tänka sig för. Man kanske blir hånad och spottad på eller till och med nedslagen.

Att kända människor kommer ut ur garderoben kan ju då tyckas ganska bra, eftersom detta säkerligen påverkar synen och acceptansen positivt. Får kanske människor att förstå, att inte vara rädda, att bli mer öppna.

1 kommentar: