måndag 11 februari 2013

Sportlov, bio och Botaniska Trädgården

Vecka 7 är det sportlov i Göteborg. Då brukar mina barn tjata och sätta lite press på mig att jag skall göra massa roliga saker med dom. Och har man barn i olika åldrar så vill inte alla alltid göra samma saker. Så vi började igår genom att jag och Sebastian gick och såg Röjar Ralf på bio. Sebastian gav den 10 poäng.

Idag gick jag och Emilia (små tjejerna kunde inte följa med eftersom de var lite dåliga i magen) till Botaniska Trädgården och deras växthus för att smaka på exotiska frukter.


Det var en rejäl minskning av exotiska frukter jämfört med andra år. Men gott var det iallafall.
Minneola frukten som såg ut som en vanlig klementin var extremt söt, saftig och god. Mums!Dessa blommor doftade juvligt och då menar jag JUVLIGT. Den fyllde upp ett helt rum med sin doft. Tillhör Pomelo frukten. Vill ha ett sådant litet träd hemma.


Sådana här häftiga krukor vill jag också ha. Skall skriva upp dem på min lilla lista :) Coolt!


Och sist men inte minst njöt vi av alla de vackra orkideérna, köttätande växterna och kaktusarna. Den fuktiga värmen i växthuset fick mig att längta tillbaka till Thailand.

1 kommentar:

  1. Underbara bilder MEN krukorna skulle inte jag våga ha hemma :) Tänk att vakna mitt i natten och mötas av ett sånt ansikte när man behöver gå upp... hahahah shit vad rädd jag skulle bli :)
    Kram

    SvaraRadera